Tuesday, April 21, 2015

Keputusan Pertanding Bonus Awal Tahun 2015

Akhirnya masa yg ditunggu2 telah tiba.... pertandingan sempena Bonus Awal Tahun 2015, anjuran blog ini dgn penaja utama Japan Budget Trip sudah sampai kepada penghujung. Tanpa membuang masa lagi, senarai pemenang adalah seperti dibawah ni. Keputusan para juri adalah muktamad :)


  1. http://www.therafim.com/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan-ke-jepun/ (Pemenang Utama)
  2. http://anakbonda.blogspot.com/2015/03/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan.html
  3. http://ahmadfaizal.com/2015/03/17/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan-ke-jepun/
  4. http://hafeezafauzi.blogspot.com/2015/03/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan.html?m=1
  5. http://mohdzarin.com/blog/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan-ke-jepun/
  6. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/03/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan.html
  7. http://cikamal.com/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan-ke-jepun.html
  8. http://www.suesopian.com/2015/03/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan.html
  9. http://www.zazazehra.com/2015/03/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan.html
  10. http://www.bloggerlelaki.com/2015/03/jbt-sebagai-pakej-pelancongan-pilihan.html

Seperti semua sedia maklum, pemenang pertama mendapat hadiah pakej percutian percuma dari Japan Budget Trip (boleh memilih sebarang pakej JBT dari sekarang sehingga 30 April 2016). 

Tambahan kepada pemenang utama, atas usaha yg telah dibuat dan sebagai ucapan terima kasih, semua blogger yg telah sampai ke peringkat akhir di berikan tawaran berikut:

Tempat kedua hingga kelima : Diskaun 30% keatas mana2 pakej JBT yg dipilih.
Tempat keenam hingga kesepuluh : Diskaun 10% keatas mana2 pakej JBT yg dipilih

Syarat Tawaran:
  • Tawaran hanya kepada blogger dan tidak boleh dipindahmilik
  • Tawaran hanya utk salah satu pakej yg ditawarkan di blog ini atau page Japan Budget Trip 
  • Tawaran hanya utk trip yg berakhir sebelum 30 April 2016
Pemenang utama akan dihubungi membincangkan mengenai hadiah utama ini.

Utk lain-lain peserta peringkat akhir, boleh menghubungi saya jika berminat dengan tawaran yg diatas. Saya boleh dihubungi dengan email japanbudgettrip@gmail.com atau whatsapp ke 0133417178

Penyertaan bulan Januari
Penyertaan bulan Februari

Thursday, March 5, 2015

Senarai Top 10 : Peringkat Akhir Bonus Awal Tahun 2015


Akhirnya, sepuluh org blogger telah dikenalpasti layak utk ke peringkat akhir pertandingan yg menawarkan hadiah pakej pelancongan ke Jepun oleh Japan Budget Trip. Blogger2 yg bertuah adalah seperti berikut :

http://hafeezafauzi.blogspot.com
http://ahmadfaizal.com
http://www.therafim.com
http://www.suesopian.com
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com
http://mohdzarin.com
http://www.zazazehra.com
http://anakbonda.blogspot.com
http://cikamal.com
http://www.bloggerlelaki.com


Tajuk, katakunci dan semua maklumat berkaitan pertandingan peringkat akhir ini boleh klik sini.
 
Semoga berjaya di peringkat akhir ini dan kita jumpa di Jepun!

Wednesday, March 4, 2015

Bonus Awal Tahun 2015 : Senarai peserta dan pemenang bulan Februari 2015

Berakhirnya pertandingan bulan Februari ini bermakna berakhir sudah peringkat bulanan pertandingan ini. Berikut adalah senarai 5 pemenang yg memenangi hadiah saguhati peringkat bulan Februari:

Pertama : http://www.therafim.com/5-perkara-unik-tentang-jepun

Kedua : http://mohdzarin.com/blog/5-perkara-unik-tentang-jepun

Ketiga : http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/02/lima-perkara-unik-tentang-jepun.html

Keempat : http://www.zazazehra.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

Kelima : http://anakbonda.blogspot.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-negara-jepun.html

Senarai hadiah saguhati utk peringkat bulan Februari ini adalah seperti berikut:

Pertama : Voucher membeli-belah bernilai RM200
Kedua : Voucher membeli-belah bernilai RM150
Ketiga : Voucher membeli-belah bernilai RM100 
Keempat : Voucher membeli-belah bernilai RM50
Kelima : Voucher membeli-belah bernilai RM50

Senarai2 blogger lain yg turut sama utk menyertai pertandingan peringkat bulan Februari ini adalah seperti berikut:      

http://cikamal.com/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

http://murnimohdyusof.blogspot.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

http://www.hasrulhassan.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

http://www.suesopian.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/02/5-perkara-unik-tentang-jepun.html

Terima kasih kepada semua yg sudi meluangkan masa utk menyertai pertandingan ini. Kepada pemenang Top 5 bulan ini, anda secara automatik layak ke peringkat seterusnya. utk senarai penuh 10 blogger yg layak ke peringkat akhir akan dimuatkan dalam entri yg berikut.
 

Bonus Awal Tahun 2015 : Pakej ke Jepun PERCUMA



Bonus Awal Tahun 2015 JBT  (Entri dikemaskini pada 22:45, 4 Mac 2015 )

Buat julung-julung kalinya satu pertandingan menulis entri yg menawarkan hadiah utama iaitu Ground Package ke Jepun yg ditaja oleh Japan Budget Trip (JBT) akan diadakan bermula 1 Januari sehingga 31 Mac 2015.

Pertandingan ini sangat mudah dan boleh disertai oleh semua peringkat blogger tidak kira yg baru atau yang lama, yang aktif atau yang suam2 kuku.

Pertandingan terbahagi kepada dua peringkat, iaitu peringkat bulanan dan peringkat akhir utk merebut hadiah utama yg ditawarkan berupa pakej pelancongan ke Jepun oleh JBT.

Terdapat 5 pemenang setiap bulan yang akan dipilih utk hadiah saguhati bulanan dalam pertandingan peringkat bulanan yg akan berlangsung selama 2 bulan. 10 pemenang dari peringkat bulanan ini akan bertanding di peringkat akhir yg menawarkan hadiah utama utk seorang pemenang berupa pakej percutian ke Jepun  tajaan JBT. Utk maklumat tentang pakej hadiah utama, sila klik di sini.

Syarat dan terma peyertaan adalah seperti berikut:
  1. Setiap peserta boleh menyertai seberapa banyak entri tanpa had (melalui satu blog atau pelbagai blog) tetapi hanya layak memenangi satu hadiah bulanan sahaja dlm bulan yg sama.
  2. Peserta dikehendaki like page Japan Budget Trip
  3. Peserta dikehendaki follow instagram Japan Budget Trip
  4. Peserta dikehendaki berkongsi entri di facebook masing2 dgn hashtag #JBTcontest2015
  5. Artikel ditulis mestilah tidak kurang dari 300 perkataan
  6. Didalam setiap penyertaan perlu dimasukkan kata kunci yg diperlukan berdasarkan tajuk dan bulan yg dipertandingkan
  7. Penulisan dan gambar yg digunakan adalah dari sumber yg sah dan pihak penganjur tidak bertanggungjawap keatas apa-apa tindakan undang-undang yg dihadapi akibat penulisan dan gambar yg diambil di internet tanpa kebenaran dari pemilik sebenar gambar.
  8. Sebarang kemaskini penajaan akan ditambah di entri ini dari masa ke masa dan peserta dikehendaki sentiasa mengikuti perubahan terkini didalam entri ini dan mengemaskini senarai penaja jika ada pertambahan.
  9. Maklumat lanjut mengenai hadiah saguhati akan dikongsikan di entri ini selewat2nya hujung setiap bulan.
  10. Penaja juga boleh menjadi peserta pertandingan.
  11. Peserta dikehendaki memasukkan nama2 penaja serta backlink seperti dalam senarai dibawah
  12. Pihak penganjur berhak menukar hadiah yg dijanjikan dengan hadiah yg sama nilainya.
  13. Sila daftarkan penyertaan anda di sini
  14. Keputusan panel juri adalah muktamad.


Entri utk bulan Januari
  1. Tajuk : Jepun sebagai destinasi pelancongan utama.
  2. Katakunci : Pakej pelancongan ke Jepun
  3. Tarikh tutup : 31 Jan 2015


Entri utk bulan Februari
  1. Tajuk: 5 perkara unik tentang Jepun
  2. Katakunci : Uniknya Jepun
  3. Tarikh tutup : 28 Feb 2015


Entri peringkat akhir.
  1. Tajuk: JBT sebagai pakej pelancongan pilihan ke Jepun
  2. Katakunci : Japan Budget Trip
  3. Tarikh tutup : 31 Mac 2015


Kriteria pemilihan
  1. Kandungan entri : 90%
  2. Kedudukan carian Google Chrome Incognito dgn katakunci yg diberikan : 10%


Nota Penting : Semua kandungan serta backlink antara bahagian [MULA] sehingga [AKHIR] dibawah perlu disalin di setiap entri penyertaan

[MULA]

Penaja Utama :  Japan Budget Trip

Penaja Bulanan/Saguhati
  1. Travelog.my
  2. Azeni Ahmad
  3. Hawwa Firdaus
  4. Sitizan
  5. eXplorasa
  6. Travel And Foods Blog
  7. Kisahtatie


Hadiah Utama:  1 Package ke Jepun bersama JBT

Hadiah Bulanan
  1. Tempat pertama : Hadiah saguhati bernilai RM200
  2. Tempat kedua : Hadiah saguhati bernilai RM150
  3. Tempat ketiga : Hadiah saguhati bernilai RM100
  4. Tempat keempat : Hadiah saguhati bernilai RM50
  5. Tempat kelima : Hadiah saguhati bernilai RM30

[AKHIR]


Terima kasih kepada Sohoque.com dan Travelog.my yg mengwar2kan mengenai contest ini :)

Selamat mencuba dan semoga kita bertemu di Jepun!

Sunday, February 1, 2015

Bonus Awal Tahun 2015 : Senarai peserta dan pemenang bulan Januari 2015


Terima kasih kepada semua blogger yg sudi memeriahkan pertandingan ini.... takut juga memula tu sebab, maklum la aku ni newbie jer dlm arena blog ni pun.... apa2 pun berikut adalah senarai penyertaan bagi peringkatan bulan Januari. Pemenang tempat pertama hingga kelima akan diumumkan dlm masa terdekat.

Lima pemenang tersebut akan layak ke peringkat akhir bagi merebut jadiah utama pakej ke Jepun bersama Japan Budget Trip. Walaupun sudah layak ke peringkat akhir, pemenang dialu2kan juga utk menyertai peringkat bulan Februari sbb masih berpeluang utk merebut jadiah bulanan. Yang belum meyertai pada bulan Januari yg lepas atau pun yg tidak masuk dlm top 5, amatlah digalakkan utk mencuba di peringkat bulan Februari pula...

Senarai berikut bukan keputusan lagi, hanya senarai calon peserta dan urutan adalah berdasarkan penghantaran penyertaan dari awal hingga akhir.


http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://www.bloggerlelaki.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://www.azeniahmad.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-perlancongan-utama.html

http://www.adarain.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

http://anakbonda.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-percutian-utama.html

http://murnimohdyusof.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://www.akmaomar.com/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

http://mohdzarin.com/blog/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/


http://hafeezafauzi.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-perlancongan.html

http://www.suesopian.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://ahmadfaizal.com/2015/01/28/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

http://www.mahamahu.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://www.therafim.com/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/


http://mawarberduri4147.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://cikamal.com/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama.html


Utk maklumat lanjut mengenai contest ini, jangan malu2 utk klik disini :)

Pemilihan dibuat oleh tiga org juri iaitu aku sendiri (aku tgk bab2 teknikal jer... cukup tak 300 perkataan, keyword masuk ker tak, ada follow kat instagram dan like fb tak... perkara2 mcm tu..) dan dua org juri lagi mmg 100% tgk kandungan entri dalam blog. Kandungan entri mmg aku tak tgk langsung dan serah kat depa berdua ni... dan utk lebih adil, depa berdua ni sendiri tak ada blog dan keputusan juri adalah muktamad.

Keputusan bulan Januari, insya Allah akan diumumkan selewat2nya sebelum 10 Feb 2015.... kita sama2 tunggu :)
Pemenang utk peringkat bulan Januari 2015 adalah seperti berikut :

Pertama :  http://hafeezafauzi.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-perlancongan.html

Kedua : http://ahmadfaizal.com/2015/01/28/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

Ketiga : http://www.therafim.com/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

Keempat : http://www.suesopian.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

Kelima :  http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

Utk peringkat bulan Januari, penganjur (aku ler tu hu hu hu ..) berbesar hati utk memberikan saguhati berupa T-Shirt ekskusif JBT kpd pemenang no 6 hingga 10.

http://mohdzarin.com/blog/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

http://anakbonda.blogspot.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-percutian-utama.html

http://www.bloggerlelaki.com/2015/01/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan.html

http://www.akmaomar.com/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama/

http://cikamal.com/jepun-sebagai-destinasi-pelancongan-utama.html
 
Senarai hadiah utk bulan Januari 2015

  1. Tempat pertama : Hadiah saguhati bernilai RM200 (Wallet Columbia (RM100) , handmade gloves & muffler (RM50) dari Turki dan voucher Parkson bernilai RM50)
  2. Tempat kedua : Hadiah saguhati bernilai RM150 (Barangan Shaklee (RM100) dan voucher Parkson bernilai RM50)
  3. Tempat ketiga : Hadiah saguhati bernilai RM100 (
    Barangan Shaklee (RM100))
  4. Tempat keempat : Hadiah saguhati bernilai RM50 (Voucher Parkson bernilai RM50)
  5. Tempat kelima : Hadiah saguhati bernilai RM30
    (Voucher Parkson bernilai RM50) 

Tahniah kepada pemenang Top 5 peringkat bulan Januari yg telah melayakkan diri utk ke peringkat akhir bagi merebut hadiah utama. Walaubagaimanapun, penyertaan pemenang dlm Top 5 ini utk bulan Februari amat dialu2kan... mana tau, boleh menang hadiah bulanan lagi...

Kepada yg lain, bulan Februari ini adalah peluang terakhir utk menjadi Top 5 dan seterusnya layak ke peringkat akhir yg menawarkan pakej percutian ke Jepun dgn JBT. Hadiah pakej utama, boleh lihat disini.